Braille-kirjainten aakkoset

Joten, mitä braille kysyt? Braille on järjestelmä, jolla luetaan ja kirjoitetaan omalla kielelläsi ilman näkymää ja jonka avulla sokeutta ja näkövammaisia ​​ihmisiä voi lukea ja kirjoittaa. Louis Braillen 1800-luvun lopulla jalostettua ranskalaista armeijan kapteeni Charles Barbier on kehittänyt sen, jotta hänen upseerinsa voisivat lukea taistelukomentoja yöllä ilman kynttilänvaloa. Braillejä voidaan kirjoittaa englanniksi, espanjaksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi ja monille muille kielille.Braille on sokeiden luku- ja kirjoitusjärjestelmä, jossa korotetut pisteet edustavat aakkoset. Braille sisältää myös välimerkkien ekvivalentteja ja tarjoaa symboleita kirjaintunnistusten näyttämiseksi. Braillejä luetaan siirtämällä kättä tai käsiä vasemmalta oikealle pitkin kutakin riviä. Molemmat kädet ovat tavallisesti mukana käsittelyssä, ja lukeminen tapahtuu yleensä indeksisormilla. Keskimääräinen lukunopeus on noin 125 sanaa minuutissa, mutta suurempi nopeus jopa 200 sanaa minuutissa on mahdollista.Käyttämällä Braille-kirjainta, sokeat voivat tarkastella ja tutkia kirjoitettua sanaa. He voivat myös saada tietoa erilaisista kirjallisista yleissopimuksista, kuten oikeinkirjoituksesta, välimerkistä, kappaleista ja alaviitteistä. Eniten braille antaa sokeille yksilöille mahdollisuuden tutustua monenlaisiin lukemismateriaaleihin, kuten virkistys- ja koulutuslukuihin, tilinpäätöksiin ja ravintolan valikoihin. Yhtä tärkeitä ovat sopimukset, määräykset, vakuutukset, hakemistot ja keittokirjat, jotka ovat osa aikuisten ikäelämää. Braille-kirjaimella ihmiset, jotka ovat sokeita, voivat harjoittaa myös harrastuksia ja kulttuurista rikastumista sellaisilla materiaaleilla kuin musiikin tulokset, laulut, pelikortit ja lautapelit.

Braille-koodin versiot

Braille-koodin versiot
  • Luokka 1: koostuu 26-kirjaimesta ja kirjaimista. Niitä käyttävät pääasiassa ihmiset, jotka juuri aloittivat Braille-kirjaimen lukemisen.
  • Luokka 2: koostuu 26 aakkoset, kirjaimet ja supistukset. Supistuksia käytetään säästämään tilaa, koska braille-sivu ei sovi yhtä paljon tekstiä kuin vakiopainettu sivu. Kirjat, merkit julkisissa paikoissa, valikot ja useimmat muut Braille-aineistot on kirjoitettu luokan 2 braille.
  • Luokka 3: käytetään vain henkilökohtaisissa kirjeissä, päiväkirjoissa ja muistiinpanoissa. Se on eräänlainen lyhytnimi, ja kokonaiset sanat lyhenevät muutamaan kirjaimeen.

Braille-kirjain keksi Louis Braille (1809-1852), ranskalainen opettaja, joka työskenteli opiskelijoiden kanssa, jotka olivat sokeita. Louis oli myös sokea ja tunnetaan laajalti ”Braille-isänä”. Lisätietoja Braille-sivun historiasta on Louis Braillen ja hänen Braille-koodin luomisesta.Braille on sovitettu moniin eri kieliin ja sitä käytetään myös musiikilliseen ja matemaattiseen merkintään. Ota yhteyttä Braille Worksiin, jotta voit oppia, miten voimme auttaa kaikkia Braille- ja vaihtoehtoisia formaatteja varten.

Luokat 1, 2 ja 3

Ensimmäisessä Braille-palkkaluokassa, luokka 1, jokainen mahdollinen pisteiden järjestely solun sisällä edustaa vain yhtä kirjainta, numeroa, välimerkkejä tai erityistä pistekirjoituksen merkkiä – se on yksitellen-muunnos. Yksittäiset solut eivät voi edustaa sanoja tai lyhenteitä tässä Braille-luokan luokassa. Koska tämä palkkaluokka ei kykene lyhentämään sanoja, kirjat ja muut palkkaluokan 1 Braille-kirjat ovat suurempia ja normaalia suurempia kuin tavallisesti tulostettu teksti. Luokan 1 Braille-tyyliä käyttävät yleensä vain ne, jotka ovat uusia oppilaita Braille-luokkiin.Grade 2 -braille otettiin käyttöön tilaa säästävänä vaihtoehtona luokan 1 Brailleille. Luokan 2 Braille-solussa solu voi edustaa lyhennettyä sanan muotoa. Monet solujen yhdistelmät on luotu edustamaan tavallisia sanoja, mikä tekee siitä suosituimman Braille-luokan. On olemassa osittaisen sanan supistuksia, jotka usein edustavat yhteisiä suffiksejä tai etuliitteitä, ja koko sanan supistuksia, joissa yksi solu edustaa koko yleisesti käytettyä sanaa.Viimeinen Braille-palkkaluokan arvosana, luokka 3, on olennaisesti Braille-stenografian järjestelmä. Koska sitä ei ole standardoitu, sitä ei käytetä julkaisuissa. Sen sijaan yksilöt käyttävät sitä yleensä omaan henkilökohtaiseen käyttöönsä. Se sisältää yli 300 sanan supistusta ja käyttää suuresti vokaalien laiminlyöntiä. Lisäksi sanojen ja kappaleiden välisen etäisyyden määrää vähennetään lopullisen asiakirjan pituuden lyhentämiseksi.