Uusi Trendi ASMR Valloittaa Maailmaa osa 2

ASMR kuuntelijat kertovat hyvistä kokemuksistaan avoimesti. Osa tuntee kihelmöintiä, osa vajoaa heti johonkin meditatiiviseen tilaan, osa tuntee äänet joka lihaksellaan ja osalla tulee itkun ja naurun ja muiden tunteiden sekoituksia.

Uusi Trendi ASMR Valloittaa Maailmaa osa 2

Toiset kertovat saavansa jonkinmoista kiihotusta videoista ja toiset taas kertovat rauhoittavansa mielensä ennen nukkumaan menoa videoilla. Monelle videot tuovat läheisyyttä, jota he eivät jostain syystä siinä tilanteessa saa muualta ja moni kokee sen poistavan yksinäisyyden tunnetta. Loppujen lopuksi kyse on helposta ja yksinkertaisesta itse hoidosta. Videoiden tarkoitus on demonstroida toista ihmistä olemaan lähellä, kuunnella, kannustaa, rauhoittaa, paijata ja vaan olla. Maailmalla trendi on huipussaan ja tulossa kovaa vauhtia Suomeen. Videoita tuotetaan jo suomeksikin. Niitä löytyy reilusti erilaisista videopalveluista. Muun muassa YouTubesta löytyy suomeksi olevia ASMR videoita paljon. Jotkut videoista ovat kuiskuteltuja rentoutuksia ja osa taas pelkkiä ääniä. Joissakin on oma agendansa, niin kuin yllä olevassa on ja jotkut ASMR videot ovat tarkoitettu nukahtamisvaikeuksien hoitoon.

Kihelmöintiä kutsutaan tingleiksi

Monet videoiden fanit kuvaavat kokemusta, kuin päänahkassa kutiaisi ja kihelmöisi. Kun kuunnellaan ASMR videoita, on tuntemukset useimmilla ihmisillä päänahassa ja pään alueella. Sille on nyt myös keksitty oma suomalainen nimi eli näitä kihelmöintejä kutsutaan tingleiksi. ASMR osaajat kutsuvat tätä myös nimellä ASMR-aallot. Hyvin samantyylisen olotilan kuin videoiden avulla voidaan saada käyttämällä käsikäyttöistä päähierojaa, jolla stimuloidaan päänahkaa ja saadaan aikaan ihanaa kihelmöintiä. Monet kokevat tunteen olevan hyvinkin samanlainen kuin videoilla. Levottomuus on valitettavan yleistä varsinkin nykymaailmassa, jossa tahti on kova ja koko ajan pitäisi pyrkiä parempaan. Monet käyttävätkin videoita siihen, että pystyvät keskittymään johonkin tärkeään työ tai kouluasiaan. Englanninkielisissä videoissa on paljon merkkejä siitä, että videoilla pyritään saamaan sama vaikutus kuin meditoinnilla. Meditoinnin hyödyt ovatkin jo tulleet tutuiksi monille ja isoimpana ongelmana on lähinnä se, että ei löydetä omaa keinoa siihen keskittymiseen. ASMR:ssää saatetaan käyttää myös hypnoosin tukena tai auttamaan hypnoosin alussa tai esimerkiksi selkouniin pääsemiseen.

Kaikilla ASMR ei laukaisi hyvänolon tuntemuksia

Joskus ASMR saattaa aiheuttaa sen kuuntelijalle kaikkea muuta kuin hyvänolon tunnetta. Jotkut ihmiset ahdistuvat suuresti videoista ja toiset taas eivät tunne saavansa irti niistä mitään. On olemassa sivustoja, joiden avulla voit testata omia triggereitäsi ja selvitellä minkälaiset äänet tai mikä sinun kehoasi herättelee asian tiimoilta ja löytää tätä kautta ASMR:ssän ja toisille taas mikään videoita tai äänistä ei laukaise tuntemuksia ja silloin välttämättä tämä muoto rentoutukseen ei sovikaan vaan pitää etsiä apua jostakin muualta. Joillakin on erilaiset niin visuaaliset stimulantit ja toisilla taas visuaalisuus häiritsee rentoutumista. Videoita suositellaankin ensin katseltavan ja kokeiltavan myös ilman katsetta ja keskittyä pelkästään kuuntelemaan ja katsomaan kummasta saa enemmän irti. Kuiskaus on voimakas työkalu videoilla ja visuaalisena stimulanttina saattaa toimia käsiliikkeet. Huulten äänet kuten pieni maiskutus tai vaikkapa vain kuivan suun tekemät äänet voivat olla vahva stimulantti toisille. Syöminen on yksi ASMR työkaluista myös. Esimerkiksi rouskuttelua näkee useammilla eri videoilla paljon. Henkilökohtainen kosketus ja huomio ja santa, jotka on tarkoitettu videolla juuri sinulle ovat keinoja mitä videoilla myöskin käytetään. Myös katsekontakti kameran kautta sinuun. Ja ylipäätään toisen ihmisen katselu, joka on täysin keskittynyt siihen mitä tekee voi laukaista jo rentoutumisen tunteen.

Kaikilla ASMR ei laukaisi hyvänolon tuntemuksia