Verkkopalvelut videoiden luomiseen ja lähettämiseen

Youtube on videoyhteisö, jonne käyttäjät voivat lähettää lyhyitä videoklippejä, keskustella niistä muiden käyttäjien kanssa ja jakaa sisältöjä sosiaaliseen mediaan. Ladatakseen videoita palveluun käyttäjän on rekisteröidyttävä veloituksetta luodakseen ilmaisen tilin.

Videoiden lataaminen palveluun on veloituksetonta, kunhan klipit ovat maksimissaan 2 GB suuruisia tai 15 minuutin pituisia. Videoissa ei ole sallittua hyödyntää tekijänoikeuslain alaista materiaalia.

Käyttäjä voi lisätä videoonsa tekstityksiä. Mikäli tekijä ei lisää tekstiä manuaalisesti, palvelu käyttää äänentunnistusta luodakseen automaattiset tekstitykset (jotka kuitenkaan harvoin ovat manuaalisesti luotujen tasoisia).

Vimeo  on Youtubea muistuttava videopalvelu, joka on noussut suureen suosioon HD-kuvalaatunsa ja nopean tiedostonsiirron ansiosta.

 

Bambuser on videopalvelu, jonka avulla käyttäjät voivat lähettää videokuvaa suoratoistona verkossa (streaming). Tähän voidaan hyödyntää älypuhelinta tai videokameralla varustettua tietokonetta.

Palvelu on ilmainen yksityishenkilöille ja voittoa tavoittelemattomille organisaatioille. Kun suora lähetys päättyy, video arkistoidaan ja sen voi toistaa jälkikäteen. Palvelu on kätevä esimerkiksi luentojen, uutisten ja tapahtumien välittämiseen. Videot voidaan upottaa m.m. verkkosivuille, blogeihin ja Facebookiin yms. sosiaaliseen mediaan.